maandag 27 juli 2015

Gevulde dadel koekjes

Een heerlijk en gezond koekjes recept!
Ik heb wat geëxperimenteerd met verschillende kruiden waardoor je een bijzondere smaak krijgt. Een koekje met wat pit die heerlijk smaakt bij een kopje thee.

Ingredienten

Koekjesdeeg
130 g boter
1 ei
1 zakje vanille suiker
3 eetlepels gerstemout stroop (of een ander zoetmiddel)
280 g spelt bloem
1/2 tl wijnsteenbakpoeder
Snufje zout

Dadelvulling
100 g ontpitte dadels
75 g gehakte/gemalen noten
2 el gerstemout stroop (of een ander stroperig zoetmiddel)
Mespunt zwarte peper
1 tl kaneel
1/2 tl kruidnagelpoeder

Stap 1 - Klop met de mixer in een ruime kom de boter en suiker luchtig. Voeg het ei en de vanille suiker toe en klop tot het geheel is opgenomen. Voeg in delen de bloem, het wijnsteenbakpoeder en een snufje zout toe en klop het erdoor. Leg het deeg afgedekt in de koelkast en ga verder met de dadelvuling.

Stap 2 - Snijd de dadels even grof en gooi ze samen met de noten, kruiden een stroop in de keukenmachine. Maal het tot het een fijn geheel is. 

Stap 3 - Pak het deeg uit de koelkast en draai bolletjes ter grootte van een walnoot. Druk in elke holte een holte en vul deze met een theelepel dadel noten mengsel. Kneed het omliggende deeg er overheen en zorg dat het een gesloten wordt.
























Stap 4 - Leg ze met de sluitkant naar beneden op de bakplaat en druk ze een beetje aan. Bak ze in 15-
20 min gaar op 175 graden. 

Stap 5 - Laat ze afkoelen en strooi er voor wat extra zoetigheid nog wat poedersuiker overheen.

EETSMAKELIJK!




1 opmerking: